facebook youtube

info aanhangwagen BE

Wie heeft het rijbewijs B+E nodig ?

  • Indien u een aanhangwagen wenst te slepen met een MTM van meer dan 750 kg dient u in het bezit te zijn van het rijbewijs B+E.
    uitzondering: elke sleep met een maximum toegelaten massa (MTM) van max. 3500 kg = rijbewijs B, ongeacht de MTM van de aanhangwagen. (sleep = auto + aanhangwagen!)
  • Sleep met MTM tussen 3500 kg en 4250 kg = rijbewijs B met code 96 … zelfde examen als rijbewijs B+E
  • Sleep met MTM meer dan 4250 kg = rijbewijs B+E
  • Elke aanhangwagen met MTM + 3500 kg = rijbewijs C+E !!! Dit wil zeggen dat er voor het slepen van zware aanhangwagens met MTM +3,5 ton een rijbewijs C dient behaald te worden en nadien een rijbewijs C+E dient behaald te worden !!!
  • Houders van een rijbewijs B+E behaald voor 1/5/2013 mogen zonder bijkomende verplichtingen aanhangwagens slepen met MTM boven de 3,5 ton !!!

Opleiding:

Na een opleiding van 8 uren bij een erkende rijschool kan U direct examen afleggen ! Een ervaren instructeur leert U met de Jeep en aanhangwagen van de rijschool precies wat U moet kunnen om met sleep te kunnen rijden. Na deze korte maar intensieve opleiding heeft het achteruitrijden, parkeren, af – en aankoppelen geen geheimen meer ! Binnen een termijn van 1 à 2 weken heeft U het rijbewijs B+ E op zak !

Prijs: 8 uren les gevolgd door examenbegeleiding = € 850 (incl. BTW).
12 uren les met slaaggarantie* gevolgd door examenbegeleiding = € 1190 (incl BTW).

OPGELET!!!
Het rijbewijs B+E is het meest onderschatte rijbewijs wat betreft de moeilijkheidsgraad!
Na C+E is een rijbewijs B+E het moeilijkste te behalen,...
Daarom biedt Rijschool A.H. u de mogelijkheid aan om een comfort-pack te nemen!

Ons Comfortpack met slaaggarantie!

8u les aangevuld met 4u extra les. Prijs: € 1190 .... niet geslaagd = volgende examenbegeleiding t.w.v. € 170 gratis! De bijkomende investering van € 340 geeft u niet enkel recht op onze slaaggarantie ... door de slaagkans aanzienlijk te vergroten wordt de kans op werkverlet door te moeten herkansen kleiner!
Alle prijzen zijn incl. BTW.

Subsidies:
Als erkend opleider bieden wij de mogelijkheid om uw opleiding te laten subsidiëren via de KMO-portefeuille (voor bedrijven). Meer info op www.agentschapondernemen.be

*slaaggarantie: Enkel indien de instructeur na 8u les het niveau ontoereikend vindt om examen af te leggen vervalt de slaaggarantie. Dit zal echter enkel het geval zijn als er duidelijke tekorten zijn waardoor de slaagkans veel te laag zou zijn.

Het goedkoopste rijbewijs haal je door direct te slagen.... met Rijschool A.H. en ons comfort-pack!!!